Edremit, satranç turnuvasında ‘engel’  tanımadı!

Van’ın Edremit Belediyesi sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarına devam ediyor. Edremit Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Uluslararası Satranç Turnuvası yoğun bir katılımla sürüyor.

Van 25.07.2022 16:40:00 0
Edremit, satranç turnuvasında ‘engel’  tanımadı!
Tarih: 25.07.2022 16:40

VANGÖLÜ TV ÖZEL
Edremit Belediyesi tarafından ilki düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin yanı sıra İran, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Irak ve Bulgaristan’dan sporcular ve dezavantajlı gruplarda katılım sağladı. 
Görme engelli Orhan Yeter Vangölü TV mikrofonlarına şu şekilde konuştu:  Turnuvaya katılım sağlamak amacı ile İstanbul’dan geldim. 10 yıldır satrancı aktif olarak oynuyorum. Hem ulusal hem de uluslararası birçok turnuvaya da katılım sağladım. Daha önce Türkiye’ye görme engelliler şampiyonasında derece aldım.

KAYACI, “VAN’IN ULUSLARARASI İLK TURNUVASI VE ALNININ AKIYLA ALTINDAN KALKTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM” 
Görme engelli Hasan Kayacı ise turnuva ile ilgili düşüncelerini şu ifadelerle açıkladı: Yarışmaya İstanbul’dan katılım sağlıyorum. Turnuvayı en iyi şekilde geçirmemiz için bütün olanaklar sağlanmış. Van’ın uluslararası ilk turnuvası ve alnının akıyla altından kalktığını düşünüyorum. Genelde ilk turnuvalarda bir sürü eksiklik olur ama burada öyle bir şey olmadı.

KAYACI ,“İYİ BİR TANITIMLA ÇOK İYİ SPORCULAR BURAYA GETİRİLMİŞ”
Güç bakımından baktığımız zaman iyi bir tanıtımla çok iyi sporcuların buraya çekildiğini görüyoruz. Bu da turnuvayı daha zevkli hale getiriyor.

Kaynak: Vangölü TV 

Video geliyor...
 


Haber Kaynak : Van Gölü TV

YAZARLAR